tag:blogger.com,1999:blog-9860946.post8624611516279057171..comments2023-07-27T15:11:11.102+02:00Comments on Krubb: Grillad lax med teriyakisås, wasabicreme och grönsaksrisFamiljenFrilufthttp://www.blogger.com/profile/13247745569672020898noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-10313024266210262832008-07-21T23:51:00.000+02:002008-07-21T23:51:00.000+02:00Du kan också, om du inte har riktig pepparrot hemm...Du kan också, om du inte har riktig pepparrot hemma heller, köra med sådan där tokstark fransk senap i stället. Men använd i så fall ett sådant märke som är så starkt så ögonen lossnar och rullar ur sina hålor. <BR/><BR/>Det ska kännas som att svälja tigersalva. <BR/><BR/>(Johnnys är ganska söt på ett sätt som Wasabi inte är, men Jonnys-Pepparrot-creme fraiche är säkert lika gott!)<BR/><BR/>Oh - och jag gör min teriyakisås ännu enklare än din. <BR/><BR/>En enkel 1-2-3-lag blandas med lika mycket japansk soya och får koka till rätt konsistens. Om det behövs kan den nöd-redas med lite maizena, men har man tid så blir det bättre att koka ihop allt. <BR/><BR/>Under tiden som den kokar rostar jag sesamfrön i en het, torr stekpanna. Rosta tills de blivit... ja, rostade. Gyllenbruna, inte kolbriketter. Hysta fröna i såsen. <BR/><BR/>Ingen ingerfära, säkert mycket onyttigare än din, men så brukar jag göra och det brukar bli så bra så ;)Anonymousnoreply@blogger.com