tag:blogger.com,1999:blog-9860946.post6323821985304005366..comments2023-07-27T15:11:11.102+02:00Comments on Krubb: En helt decent curryFamiljenFrilufthttp://www.blogger.com/profile/13247745569672020898noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-54108301944058572762008-04-02T11:30:00.000+02:002008-04-02T11:30:00.000+02:00Man tror ju att japansk mat är sushi och lite anna...Man tror ju att japansk mat är sushi och lite annat sånt. Själv gör jag aldrig sushi hemma. Jag vet hur man gör och allt sånt men det finns ett sådant dåligt urval av bra fisk och allt skulle hur jag än gjorde kännas undermåligt. Vi bodde nära en superb sushirestaurang (okej, det var ett hål i väggen) i Kyoto och med den sushin i minnet så finns det inget som kan stå sig mot den. Jag åt några gånger på ett bra ställe i Stockholm men sedan var det någon som sa att kvaliteten har gått ner. <BR/><BR/>Japansk mat är inte så kryddig. Den mesigaste indiska maten jag har ätit åt jag i Japan. Till slut beställde jag vindaloo och tja, jag åt den. Jag är annars den som väljer käket som är märkt som mild ;). Däremot ite sagt att japansk mat är tråkig, den vilar på andra smakbaser, en brytning mellan sött och surt som det kan ta ett tag att vänja sig vid. Annars så nudelsoppor, grytor, en del stekta rätter, andra soppor, det är lika rikt som andra kök. Det trixiga är den där smakbrytningen. Men det finns hur mycket som helst att göra utan att det blir tråkigt, eller överkrångligt. Man behöver ju inte karva mönster i morötter. Misomarinera fisk t ex. Torsk är min favvo egentligen men nu får alla välja fisk efter eget samvete. Det finns en rispytt från Indonesien, är man försiktig med sambal oeleken så är det perfekt "barnmat". Jag gör på kyckling. I indonesien förvarande de mycket kött i rumstemperatur på marknader, kycklingarna låg kylda så kyckling är det också hemma.<BR/><BR/>Jag har inte hållit mig kort. Sorry.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-75301695628176217222008-04-02T06:29:00.000+02:002008-04-02T06:29:00.000+02:00Tania: Smaklig måltid - skriv gärna tillbaka och b...Tania: Smaklig måltid - skriv gärna tillbaka och berätta hur det gick!<BR/><BR/>Jessika: Åh. Själv är jag rätt duktigt usel på japansk mat. Jag gör typ några "yai"-rätter och någon gång ibland maki och nigiri-sushi, men det är ungefär allt. <BR/><BR/>Hemma har jag förresten nästan aldrig matsedel, medan jag på jobbet "måste" ha det, för att både kunna planera inköp (får varor en gång i veckan) och hålla barn och föräldrar (och mina kollegor) på bra humör. :-)<BR/><BR/>Vad det gäller soppor har du helt rätt - det går att variera i det oändliga. Problemet för mig har inte varit att föra upp nya recept på menyn, utan snarare att barnen inte äter allt. De har en grundmurad skepsis mot just soppor.FamiljenFrilufthttps://www.blogger.com/profile/13247745569672020898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-22322965819878730952008-04-01T17:07:00.000+02:002008-04-01T17:07:00.000+02:00curries är fantastiska, just för att man kan hälla...curries är fantastiska, just för att man kan hälla i lite här, lite där. <BR/>I Japan gör man mycket donburi hemma vilket egentligen bara betyder ris med någon sås på. De kan vara lite mesiga på smak. Om man gillar att hälla Xtra xtra fire bbq sauce på sin redan heta curry så är det inget för dig. Tonkatsu (stekt fläskfilé) + upphottat ris + tonkatsu sås (typ ketchup). <BR/><BR/>Spannet soppor är ju rätt stort, okej, enormt. Vad menar du mer specifikt med soppa? <BR/><BR/>Jag är som du, kan inte ha veckomeny för det är lite vad jag känner för den dagen eller dagen före som det blir. Och jag är ju själv, ingen bryr sig om jag äter vitlökssoppa i tre dagar.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-63283936969531537192008-04-01T11:17:00.000+02:002008-04-01T11:17:00.000+02:00Jisses så gott. Det blir daens middag.Tack!Jisses så gott. Det blir daens middag.Tack!Anonymousnoreply@blogger.com