tag:blogger.com,1999:blog-9860946.post6133424319928750946..comments2023-07-27T15:11:11.102+02:00Comments on Krubb: Janssons FrestelseFamiljenFrilufthttp://www.blogger.com/profile/13247745569672020898noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-28844435768403270472011-12-19T01:33:14.349+01:002011-12-19T01:33:14.349+01:00vad skall man ha för verktyg att göra de fyrkantig...vad skall man ha för verktyg att göra de fyrkantiga patis stipsen med till jansons frestelse?<br /><br />en mandolin vilket? koycera julitte med två skärblad?<br />eller en en trebent maskin med skärskivor som man vevar för hand? sett det finns en av fabrikat "funktion" men det går nog sönder, likaså jula menuette för 99 kr.<br />är bosch mum4650 en bra köksmaskin? men det ingår inte skärskiva för janssons i den?<br />och är mino sharp mc 550 ett bra bryne till att göra icas köksknivarså vassa så man kan klyva papper med dom?<br />så på youtube från bagarn och kocken är det fejk eller sant? iså fall köper den 565 kr och hackar mina jansson strips för hand. gjorde det i fjol till 5 st janssons . är nybörjare på matlagning och det är kul att bli bättre.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-191950601537746932008-03-14T23:38:00.000+01:002008-03-14T23:38:00.000+01:00Mackan: Ok...Tania: Tack. Och en mandolin är oumbö...Mackan: Ok...<BR/><BR/>Tania: Tack. Och en mandolin är oumböräligt i köket (hur klarade man sig innan man hade den?) :-)FamiljenFrilufthttps://www.blogger.com/profile/13247745569672020898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-30952859134050814532008-03-14T12:38:00.000+01:002008-03-14T12:38:00.000+01:00Åååh, Jansson! Jag får inte komma utan Jansson på ...Åååh, Jansson! Jag får inte komma utan Jansson på julafton eftersom jag gör den så god ( jag är även blygsam) och utan mandolin så blir livet svårare. Vilken trevlig blogg föressten.Jag länkar på stört!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-81053751402487683002008-03-13T20:17:00.000+01:002008-03-13T20:17:00.000+01:00Jesper - Nej, storleken MELLAN Julienne och strips...Jesper - Nej, storleken MELLAN Julienne och strips. Säger Facit.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-29099474736782013322008-03-13T16:50:00.000+01:002008-03-13T16:50:00.000+01:00Låla: JA, eller tapenade, som ju är jättegott till...Låla: JA, eller tapenade, som ju är jättegott till det mesta! :-)<BR/><BR/>Landonius: Schysst recept. Kanontips! Tack, tack.FamiljenFrilufthttps://www.blogger.com/profile/13247745569672020898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-7372487068927035702008-03-13T13:22:00.000+01:002008-03-13T13:22:00.000+01:00Landonius: Tack för tipset!Landonius: Tack för tipset!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-25594499642506018462008-03-13T12:53:00.000+01:002008-03-13T12:53:00.000+01:00låla: Varför inte göra Pissaladiére ett slags lökp...låla: Varför inte göra Pissaladiére ett slags lökpaj med sardeller och oliver: kan göras på bröddeg (typ pizza)eller pajdeg. Hacka ca 1 kg lök ganska fint och svetta på olivolja med en nypa timjan, 2 lagerblad och en nypa farin(bara för att ta fram lökets sötma). Filea sardellerna, och mosa 6-8 st med em rågad msk kapris,<BR/>blanda i lökröran. Spara 1/3 av degen, kavla resten och klä en pajform, häll i lökröran, rulla upp<BR/>sardellerna cs 12-14 st och tryck i löken lite här-och var likaså svarta oliver. Rulla en tunn korv av resten av degen och lägg fin galler på pajen. In i ugnen på 240*<BR/>ca 15 min. Kan serveras både varmt och kallt.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-54123039114615665552008-03-13T09:20:00.000+01:002008-03-13T09:20:00.000+01:00Glömde säga att de är lite större, jag får för mig...Glömde säga att de är lite större, jag får för mig att de inte är rensade (av det jag kan se utifrån burken att döma. Jag har inte öppnat den än).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-40484239184452178582008-03-13T09:18:00.000+01:002008-03-13T09:18:00.000+01:00Hej hej!Jesper och ni andra - jag får cravings på ...Hej hej!<BR/><BR/>Jesper och ni andra - jag får cravings på sardeller! Älskar endivesallad (endiver skurna i åttondelar) med en enkel dressing av hackade sardeller, citron och olivolja över. Sardeller rules (fast det är inte helt fel med Janssons heller!).<BR/>Men en liten fråga. Jag brukar alltid köpa sardeller i olja, men sambon var i Frankrike och köpte med sig sardeller i salt och "saumure" hem. Jag har fått höra att saumure är ung. saltvatten.<BR/>Men har någon ett tips på vad jag ska göra med dem? Kan man använda dem på samma sätt som dem i olja?<BR/>Tacksam för svar... =)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-29698244278476021152008-03-13T06:28:00.000+01:002008-03-13T06:28:00.000+01:00Mackan: Ja?! Julienne?! :-) "Typ tändstickor". Man...Mackan: Ja?! Julienne?! :-) "Typ tändstickor". Mandolin är bästa kompisen när man skall göra sådana här grejer!<BR/><BR/>Örjan: Ytan blir snyggast med ströbröd tycker jag. Har jag glutenöverkänsliga gäster använder jag givetvis inget ströbröd (liksom att jag använder oatly i mat eller vallios laktosfria grädde om jag har laktosallergiker vid bordet).<BR/><BR/>Karlavagnen: Hahaha! Blev det några bullar, då? :-)FamiljenFrilufthttps://www.blogger.com/profile/13247745569672020898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-81272335692695767122008-03-12T21:35:00.001+01:002008-03-12T21:35:00.001+01:00Alltså Jansson's blir ALLTID en hit när man bjuder...Alltså Jansson's blir ALLTID en hit när man bjuder på det i internationella sammanhang. Kommer ihåg vårt svenska matstånd på en internationell matmarknad, Jansson's gick upp i rök illa kvickt. Glöm köttbullar, Kalles Kaviar, äppelkaka, kanelbullar.. Jansson rules!<BR/><BR/>Åååh, kanelbullar. Varför räknade jag upp det nu?KARLAVAGNENhttps://www.blogger.com/profile/04438850477141876575noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-45850135331578316092008-03-12T21:35:00.000+01:002008-03-12T21:35:00.000+01:00Varför ströbröd?OK så säger "alla recept"- det min...Varför ströbröd?<BR/>OK så säger "alla recept"- det minskar ju risken med överkokning.<BR/>Varför ströbröd till Janzon?<BR/>Annat än för att minska risken för överkokning?<BR/>Tycker Du att det ger någon extra smakfördel?<BR/><BR/>Personligen använder jag aldrig ströbröd varken till Janzon, ansjovis-kaviarströmming el likartat.<BR/><BR/>Härigenom är de även glutenfria<BR/><BR/>Mina <BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/>åAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-11481647707273900812008-03-12T21:29:00.000+01:002008-03-12T21:29:00.000+01:00Tycker att ytan blir för hård när man river/skär p...Tycker att ytan blir för hård när man river/skär potatisen FÖR tunnt. Själv tycker jag den blir som bäst i storleken mellan "pommes" och "grövsta på rivjärnet". Mandolin (eller typ Moulinex) är the Sh*t när man gör Jansson. <BR/><BR/>Tycker jag då. ;)<BR/><BR/>Typiskt en sådan där grej som alla gör olika. Och alla har naturligtvis RÄTT version (och alla andra har fel).Anonymousnoreply@blogger.com