tag:blogger.com,1999:blog-9860946.post337235563937080482..comments2023-07-27T15:11:11.102+02:00Comments on Krubb: Ät upp vad du tagit till dig! Annars blir det ingen dessert!FamiljenFrilufthttp://www.blogger.com/profile/13247745569672020898noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-66584704754612320582011-08-06T12:56:50.257+02:002011-08-06T12:56:50.257+02:00Smulansbakblogg: Ja och nej. En restaurang förlora...Smulansbakblogg: Ja och nej. En restaurang förlorar ju pengar på mat som slängs. Speciellt vid buffé, då ju väldigt stora mängder kan kastas, eftersom man inte har kontroll på hur stora portionerna blir. Men jag förstår din tanke. Tack för ditt inlägg!<br /><br />LeoB: Japp! Och bra skrivet! Kul att du skrev här på krubb också!<br /><br />Mittlivogis: Bra tanke. Tack!<br /><br />Jessika: Intressanta och tänkvärda ord. Som alltid.<br /><br />Lars: Intressant! Tack för den informationen. Och tack för att du skrev här på Krubb om det!<br /><br />Inger: Ja, visst vill man göra ett besök där?!<br /><br />Granfot: Tack för alla snälla och varma ord. Och tack för att du fortfarande läser bloggen!FamiljenFrilufthttps://www.blogger.com/profile/13247745569672020898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-9016946981598208582011-07-25T07:46:40.376+02:002011-07-25T07:46:40.376+02:00På ett sätt håller jag med om att det är jäkligt o...På ett sätt håller jag med om att det är jäkligt onödigt att skyffla tallriken full och lämna hälften, det är ju rent slöseri. <b>Men</b> samtidigt så är det lite riskabelt för västlänningar som sällan äter asiatiskt att gå på Mongolian BBQ. Vissa saker kanske man provar bara för att de finns, och de kanske inte alls faller en i smaken? :) <br /><br />P.S. Tack för en bra och intressant blogg. Jag läser varje inlägg och tycker om sättet du skriver på. Keep it up!Granlundhttps://www.blogger.com/profile/18309312883807492754noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-37306766889579540582011-07-24T22:50:00.186+02:002011-07-24T22:50:00.186+02:00Till Lars: Du får mig att vilja göra ett besök på ...Till Lars: Du får mig att vilja göra ett besök på denna restaurang.<br />Varför tas inte denna information med när tidningarna skriver om "de här matgästerna"? (Kunden har inte alltid rätt.) //IngerAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-2388539792283817012011-07-24T17:23:31.745+02:002011-07-24T17:23:31.745+02:00Jag har varit på denna restaurang många gånger. De...Jag har varit på denna restaurang många gånger. Det är en väldigt god buffé och dessutom till ett bra pris, ca 160 kr på kvällen, då ingår även efterrätt och en liten kinesisk souvenir som present efter måltiden.<br /><br />Det står klart och tydligt angivit på skyltar i anslutning till buffén att man inte får slänga mat och att man kan bli nekad fortsatt servering om så sker. Dessutom har restaurangen rätt att ta ut en avgift på 100 kr per tallrik om man skulle lämna något. Genom att gästerna beställer buffén har de genom så kallat konkludent handlande även medgivit att följa dessa regler.<br /><br />Jag tycker det är dåligt av restauranggästerna att bli upprörda på restaurangen när det är gästerna som brutit mot reglerna.Larsnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-29833097492300206152011-07-23T14:09:33.458+02:002011-07-23T14:09:33.458+02:00Jag har svårt att få ihop det faktum att den här r...Jag har svårt att få ihop det faktum att den här restaurangen har bufféservering. Det får folk att äta lite som de vill. När man får äta så mycket man vill så försöker man göra det även om man i slutänden bara kan äta så mycket som man gör i vanliga fall. Vi behöver mindre svinn, vi behöver medvetenhet men det här sättet. Jag tycker att det ligger något väldigt otrevligt över det hela. Du har betalat, du har ingått något av ett avtal med restaurangen att i det här så ingår x y och z. <br /><br />Han kan ju alltid höja priset, det ökar förmodligen inte medvetenheten om/över svinn. Å andra sidan kan det göra att folk tar åt sig mer mat för att få valuta för sina pengar. Hade jag hamnat i en sådan situation så hade jag aldrig gått dit igen, och jag hade sagt åt alla i min omgivning att inte gå dit heller.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-19875357776810186512011-07-22T21:19:32.152+02:002011-07-22T21:19:32.152+02:00Det finns säkert mycket mer svin inom restaurang- ...Det finns säkert mycket mer svin inom restaurang- och livsmedelsbranschen av andra skäl än att några gäster inte äter upp. Just bufféer är det värsta för man måste egentligen slänga allt vid dagens slut, olämpligt ur hygiensynpunkt att spara mat som har stått framme i en buffé. Vill man slippa svin så är bufférestaurang helt fel enligt mig.mittlivogishttp://mittlivogis.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-66184880663446772472011-07-22T17:07:48.394+02:002011-07-22T17:07:48.394+02:00Ja, visst är det komik i det hela, men jag gillar ...Ja, visst är det komik i det hela, men jag gillar människor som vågar gå utanför ramen så som restaurangägaren gjorde. Utan de människorna kommer vi inte framåt. Det är alltid en massa människor som försöker sätta sig på en om man gör det, precis som här.<br /><br />Men det har jag ju redan kommenterat på min blogg ;-)LeoBhttps://www.blogger.com/profile/01866791882715154854noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-68872745983519762011-07-22T13:28:36.336+02:002011-07-22T13:28:36.336+02:00Hahhahahah..a man känner igen sig de där med barne...Hahhahahah..a man känner igen sig de där med barnen,fast har bara ett då.<br />Men det där med att de nekar låter ju konstigt då restaurangen skulle tjäna på gäster om de tar dessert också.Sweet Passionhttps://www.blogger.com/profile/10631914210839621939noreply@blogger.com