lördag, januari 27, 2007

Det blev italienskt.

Av all slags mat gick jag mot bättre vetande och lagar nu något italienskt. Det blir "canneloni pomodoro" - fyllda pastarullar med tomatsås. Just jag fyllde just mina pastarullar med en ostcreme på bl.a. Philadelphiaost och spenat.

Till efterrätt blir det "vit chokladmousse med vinkokta bär".

Jag vet - men jag hade verkligen INGEN fantai.

Mina canneloni är världens enklaste käk, förresten:

Köp färska lasagneplattor (om du inte - som jag - har en pastamaskin och kan göra egna snabbt och enkelt).
Gör en creme på ett paket philadelphiaost, en halv dl vispgrädde och finhackad spenat (Jag vet inte hur mycket - en vettig näve...). Krydda med salt, peppar, vitlök, oregano, basilika och om du har några egna krydoor. Om du vill ha fram smaken av ost mer kan du ha i en knivsudd muskot.
Fördela med en matsked cremen över ungefär en tredjedel av en lasagneplatta, rulla ihop till en liten rulle och lägg i en ugnsfast form.
Gör likadant med de övriga plattorna, tills antingen plattorna eller cremen tagit slut.
Gör en snabb pastasås på krossade tomater, lite vitlök, lite olivolja, en buljongtärning, salt, peppar och socker.
Häll över lite av såsen över dina pastarullar.

In i ugnen på typ 180 grader i 20 minuter.

Färdigt!


Inte mycket svårare är heller min vita chokladmousse.

3 dl vispgrädde
100 g vit choklad
Lite goda frusna bär (hallon och blåbär brukar finnas hos coop för vettigt pris)
1 glas vitt vin

Vispa upp grädden, men inte för hårt. Den skall vara "fluffig".
Smält blockchokladen i antingen micron eller i ett vattenbad.
Rör försiktigt ut blockchokladen i grädden. Lägg allt i en spritspåse och lägg in i kylen ett ga - gärna minst en halvtimma.
Tag fram vinet, häll i en sauteuse, i med bären när det kokar och dra av från plattan med en gång. Portionera upp lite av bären i glasscoupe eller vackre glas.
Spritsa chokladmoussen ovanpå.
Hyvla lite vitchoklad över och dekorera med t.ex. en kvist citronmeliss.

Enkla, snabba grejer som funkar en lördag när man fortfarande är hängig. Hoppas jag.


Har förresten uppdaterat min blogg nu, till "google blogger". Vi får väl se ifall det funkar som det skall.Om det inte gör det så hör gärna av Er.


Till alla läsare kommer här också en liten fråga - för det har jag hört är populärt bland bloggar:

Om du visste att du skulle dö i morgon och du fick bestämma precis vad du ville som din sista måltid - vad skulle du vilja ha?

Inga kommentarer: